چگونه کتاب زندگینامه خودمان را بنویسیم؟
آیا شما در زندگی خود ماجراهای شگفت انگیزی را تجربه کردهاید؟ انتقال تجربیات زندگی شما به افراد دیگر کاری جذاب و لذتبخش است. نوشتن کتاب زندگینامه کاری بسیار شیرین است اما با نوشتن رمان یا داستان کوتاه کمی تفاوت دارد. در طول دهههای گذشته کتابهای زندگینامه شخصی یا اتوبیوگرافی همیشه جزو پرفروشترین و محبوبترین کتابها بوده است. با موسسه چاپ کتاب حضور همراه باشید تا درباره نحوه نوشتن کتاب زندگی نامه بیشتر بدانید.
آموزش نوشتن کتاب زندگینامه خودمان
نویسندگی کردن در وبلاگها: یکی از کارهایی که میتوانید برای تقویت نویسندگی خود انجام دهید این است که یک وبلاگ بسازید و شروع به نوشتن زندگینامه خود کنید. البته باید دقت کنید که منظور ما این نیست که تمام زندگی خود را در یک وبلاگ بنویسید و آن را منتشر کنید. توصیه ما این است که در هر مطلب خود روی یک خاطره خاص تمرکز کنید و آن را به خوبی پرورش دهید. امروزه صدها سرویس ساخت وبلاگ رایگان در دسترس است که میتوانید از آنها استفاده کنید.
تیترها و فصلهای اصلی کتاب خود را مشخص کنید: پس از اینکه تعدادی از خاطرات خود را نوشتید حالا میتوانید شروع به نوشتن مسیر کلی کتاب خود نمایید. در این مرحله بهتر است سازمان دهی و فصل بندی کتاب خود را مشخص سازید و بدانید که قرار است از کجا شروع کنید و به کجا برسید. نوشتن عناوین مهم کتاب نه تنها به شما کمک میکند انسجام بیشتری در نوشتن پیدا کنید، بلکه میتواند به زمان بندی نوشتن کتاب شما نیز کمک کند.
ژانر کتاب خود را انتخاب کنید: شاید فکر کنید که کتاب زندگینامه یک ژانر مستقل است اما باید بگوییم اشتباه میکنید. کتاب زندگینامه شامل چند زیرژانر است. برای مثال ممکن است کل زندگینامه خود را بنویسید، یا تنها خاطرات مهم خود را بازگو کنید. همچنین برخی کتابهای زندگینامه ماهیت تاریخی دارند و بازگو کننده اتفاقات مهم تاریخی عصر نویسنده است اما برخی دیگر ماهیت انگیزشی دارند و بر روی کارآفرینی نویسنده تمرکز میکنند.
از صحت خاطرات خود مطمئن شوید: در برخی موارد ممکن است تصویر کلی از یک خاطره در ذهن داشته باشید. بنابراین بهتر است برای مطمئن شدن از صحت خاطرات خود با اعضای خانواده و دوستان خود صحبت کنید. سعی کنید تنها خاطراتی که صد در صد از صحیح بودن آنها مطمئن هستید را بنویسید.
شخصیتهای دیگر داستان را تعیین کنید: قبل از نوشتن کتاب لیستی از شخصیتهای تاثیر گذار بر زندگیتان که قرار است در کتاب درباره آنها توضیحاتی ارائه دهید را بنویسید. سپس ویژگیهای هر کدام از این شخصیتها مانند ظاهر بدنی، قد، سن و ویژگیهای شخصیتی آنها را بنویسید تا بتوانید آنها را بهتر معرفی کنید. توصیه ما این است که نام این شخصیتها را در کتاب تغییر دهید و از نام مستعار استفاده کنید.
مکان داستان را شرح دهید: خوانندگان شما دوست دارند بدانند خاطرات و داستانهای شما در چه مکانی روی دادهاند. بنابراین در توصیف هر مکان مشخص کنید که این مکان کجا و چه شکلی بوده است. همچنین توضیحاتی درباره فرهنگ، مردم بودمی و خلق و خوی آنها را ذکر کنید. شما باید اینگونه فکر کنید که یک نقاش هستید و آن مکان را باید به بهترین شکل ممکن شرح دهید.
گفتگوی بین شخصیتها را فراموش نکنید: هر چند در کتابهای داستانی از گفتگو زیاد استفاده میشود، اما در کتاب زندگینامه نیز میتوانید از گفتگو استفاده کنید. استفاده از گفتگو باعث میشود کتاب شما خسته کننده و یکنواخت نباشد.
داستانهای منفی را فراموش نکنید: همه زندگی ما شامل خاطرات شیرین با حیوانات اهلی یا سفر به جاهای شگفتانگیز نیست. در بخشی از زندگی هر فردی خاطرات منفی وجود دارد و شما باید خود را برای نوشتن آنها و دریافت بازخورد دیگران آماده کنید. در نوشتن این بخشها باید بر جنبههای مثبت خاطره نیز تمرکز کنید و کمکی که به شما برای ادامه زندگی کرده است را بنویسید.
برای اتمام داستان خود تعهد داشته باشید: شروع کردن یک کتاب تاحدودی راحت است اما به اتمام رساندن آن بسیار سخت است. بنابراین باید برای نوشتن خود زمانبندی دقیق داشته باشید و متعهد به اتمام آن باشید. بهتر است بدون توجه به مشکلات روزمره، در هر روز تعداد مشخصی از صفحات کتاب خود را بنویسید.
جمعبندی
در مقاله بالا شما را با نه مرحله نوشتن کتاب زندگینامه خودتان آشنا کردیم. زندگینامه شما حتی اگر پرفروش هم نباشد میتواند به عنوان سندی از زندگانی شما برای فرزندان و نوادههای شما به یادگار بماند. موسسه چاپ کتاب اندیشه آماده همکاری با شما در نوشتن کتاب زندگینامه تان است. برای این کار میتوانید با همکاران ما در موسسه تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما در این زمینه استفاده نمایید. همچنین میتوانید از خدمات آنلاین ما از جمله محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب استفاده نمایید.